top of page
MKK Glad kor.jpg

MIKAELI KAMMARKÖR

Mikaeli kammarkör är en Stockholmsbaserad kör med en bred och avancerad repertoar. Kören består av 32 erfarna sångare och leds sedan starten 1970 av Anders Eby, professor emeritus i kördirigering, och internationellt verksam dirigent och pedagog

 

Passionen för svensk körmusik har lett till ett stort antal uruppföranden, beställningsverk och personliga relationer till våra största körtonsättare. Kören och dess dirigent när också ett intresse för historisk musik som bidragit till en stor bredd i repertoaren; publiken har bjudits lyssna på allt ifrån kvinnliga 1800-talstonsättare till renässanspolyfoni. 

 

Körens samarbete med svenska orkestrar och solister har genom åren varit omfattande och djupt. Mikaeli kammarkör har medverkat på tjugotalet skivinspelningar, radiosändningar samt konserter och uppsättningar på Stockholms största scener.

 

I en strävan att föra sin tradition vidare har kören också under många år deltagit i workshops och masterclasses med unga dirigenter. 

 

Under sina dryga 50 verksamma år har kören varit en institution i svenskt körliv. Sedan juli 2018 verkar Mikaeli kammarkör som en fristående konstnärlig grupp.

Sopraner
Altar

Ella Stemme

Anna Grünfeldt
Maria Berkemar
Sofia Willner
Sara Franceschi

Kajsa Sundqvist

Maria Henningson
Jenny Ericsson Paul

Elinor Schang
Astrid Wilson Roldão

Jessica Kåhlin
Maja Lind
Susanna Jernelöv

Johanna Pomo

Maria Eby von Zweigbergk
Karin Lindgren Jeppson
Ann-Louise Ulfsparre

Tenorer
Basar

Fredrik Wiberg
Niklas Mattsson
Ludvig Eby

Johan Mälman
Tobias Theorell
Tomas Aschan
Andreas Lüning
Jonas Lindström

Glenn Cavander
Magnus Clauson

Jesper Gawell

Vincent Wong

David Edvardsson

Johan Alvfors
Erik Sävenstrand

Jan Zedenius
Lars Cronsioe

bottom of page