MKK Glad kor.jpg

MIKAELI KAMMARKÖR

Mikaeli kammarkör är en Stockholmsbaserad kör med en bred och avancerad repertoar. Kören består av 32 erfarna sångare och leds sedan starten 1970 av Anders Eby, professor emeritus i kördirigering, och internationellt verksam dirigent och pedagog

 

Passionen för svensk körmusik har lett till ett stort antal uruppföranden, beställningsverk och personliga relationer till våra största körtonsättare. Kören och dess dirigent när också ett intresse för historisk musik som bidragit till en stor bredd i reportertoaren; publiken har bjudits lyssna på allt ifrån kvinnliga 1800-talstonsättare till renässanspolyfoni. 

 

Körens samarbete med svenska orkestrar och solister har genom åren varit omfattande och djupt. Mikaeli kammarkör har medverkat på tjugotalet skivinspelningar, radiosändningar samt konserter och uppsättningar på Stockholms största scener.

 

I en strävan att föra sin tradition vidare har kören också under många år arrangerat workshops och masterclasses med unga dirigenter. 

 

Under sina 50 verksamma år har kören varit en institution i svenskt körliv. Sedan juli 2018 verkar Mikaeli kammarkör som en fristående konstnärlig grupp.

Sopraner
Altar

Ella Stemme
Cassandra Jenner
Maria Berkemar
Maria Henningson
Elina Wallinder
Kajsa Sundqvist
Ellinor Bäcklin Bergh
Jenny Ericsson Paul

Elinor Schang
Astrid Wilson Roldão
Johanna Pomo
Tilly Liman
Maria Eby von Zweigbergk
Karin Lindgren Jeppson
Ann-Louise Ulfsparre

Tenorer
Basar

Carl Bodegård
Fredrik Wiberg
Niklas Mattsson
Ludvig Eby
Johan Mälman
Tomas Aschan
Jakob Högberg
Jonas Lindström

Glenn Cavander
Magnus Clauson
Bertil Marcusson
Johan Alvfors
Vincent Wong
Peter Röhss
Jan Zedenius
Lars Cronsioe
Martin Vallas