top of page
MKK Glad kor.jpg

MIKAELI KAMMARKÖR

Mikaeli kammarkör är en Stockholmsbaserad kör med en bred och avancerad repertoar. Kören består av 32 erfarna sångare och leds sedan starten 1970 av Anders Eby, professor emeritus i kördirigering, och internationellt verksam dirigent och pedagog

 

Passionen för svensk körmusik har lett till ett stort antal uruppföranden, beställningsverk och personliga relationer till våra största körtonsättare. Kören och dess dirigent när också ett intresse för historisk musik som bidragit till en stor bredd i repertoaren; publiken har bjudits lyssna på allt ifrån kvinnliga 1800-talstonsättare till renässanspolyfoni. 

 

Körens samarbete med svenska orkestrar och solister har genom åren varit omfattande och djupt. Mikaeli kammarkör har medverkat på tjugotalet skivinspelningar, radiosändningar samt konserter och uppsättningar på Stockholms största scener.

 

I en strävan att föra sin tradition vidare har kören också under många år deltagit i workshops och masterclasses med unga dirigenter. 

 

Under sina 50 verksamma år har kören varit en institution i svenskt körliv. Sedan juli 2018 verkar Mikaeli kammarkör som en fristående konstnärlig grupp.

Sopraner
Altar

Anna Hamilton

Maria Berkemar
Ella Stemme

Sofia Willner
Maria Henningson
Kajsa Sundqvist
Catrine Ellwén (vik)
Ellinor Bäcklin Bergh
Jenny Ericsson Paul

Lina Sandborgh (vik)

Elinor Schang
Johanna Pomo

Astrid Wilson Roldão
Maja Lind
Maria Eby von Zweigbergk
Karin Lindgren Jeppson
Ann-Louise Ulfsparre

Tenorer
Basar

Ludvig Eby

Fredrik Wiberg
Niklas Mattsson
Johan Mälman
Carl Bodegård
Tomas Aschan
Jakob Högberg
Jonas Lindström

Glenn Cavander
Magnus Clauson
Bertil Marcusson
Vincent Wong

Johan Alvfors
Erik Sävenstrand
Jan Zedenius
Lars Cronsioe
Martin Vallas

bottom of page